Home Blogg Världens bästa hårvårdsprodukter har sin bas på Mallorca

Världens bästa hårvårdsprodukter har sin bas på Mallorca

by Editor

Världens bästa hårvårdsprodukter har bas på Mallorca

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

By NICK JOHNSON

För snart 10 år sedan träffades entreprenören Anders Sjöstedt och den internationellt kände hårstylisten David Glover från Australien.

NewYork blev deras hem och det var även här de fick inspirationen till det som skulle resultera i något som de själv menar är världens bästa hårvårdsprodukter.

– Alla våra tjejkompisar klagade på sina hår, säger Anders. Och framförallt på hårprodukter som gav bra resultat en dag men en annan blev effekten den motsatta.

– Frågan vi ställde oss var hur det kom sig att trots alla hårvårdsprodukter som finns på marknaden, så är många missnöjda med hur deras hår känns och presterar. Efter många intervjuer kom vi fram till att problemet var att användarna saknade kontroll på vad som fungerade och när det fungerade.

– Vår lösning blev att skapa produkter, där användaren får verktyg och kunskap att själv kombinera och blanda produkter för att skapa just det resultat som hon eller han vill ha just den dagen.

”Våra tjejkompisar klagade på sina hår. Och framförallt på hårprodukter som gav bra resultat en dag men en annan blev effekten den motsatta”

– Vägen till lösningen var mer utmanande än vi kunde ana. Det tog oss tre år och tre labb i Italien, USA och Sverige innan vi kunde skapa produkter som vi var nöjda med och som våra uppfyllde kvalitetsstandard.

De första produkterna med varumärket Martinsson King lanserades 2018. Det var två olika schampon och två balsam och utifrån dem har vi förfinat och testat oss fram till produkter som vi verkligen är nöjda med.

– När vi intervjuade och gjorde research bland professionella frisörer förstod vi att det fanns en kamp mellan produkter som fungerade bra och miljövänligheten. Ibland tvingades man mot sin vilja välja produkter som man visste inte var så bra för miljön.

Därför känns det superbra att vi kan erbjuda professionell kvalitet enbart med miljövänliga produkter.

Tillverkningen av produkterna sker i Sverige men sedan november 2016 drivs företaget från Mallorca. Anders och David fann efter sina år i den stora världsmetropolen NewYork sitt nya boende i den något mindre metropolen Soller på Mallorcas västkust.

Anledningen att de hamnade just där var att  Anders 2006 köpte ett hus i Soller som under hans mammas ledning drevs  som Bed and Breakfast under 10-års tid. Anders och David hade alltså redan en kärlek till ön i allmänhet och Soller i synnerhet.

Företagets och produkternas namn är Martinsson King.

– Det är våra respektive mormödrars flicknamn. Martinsson från Sverige och King från Australien, avslutar Anders.

Mer info om deras produkter finns på hemsidan martinssonking.com

You may also like