Home Blogg Världens bästa hårvårdsprodukter har bas på Mallorca

Världens bästa hårvårdsprodukter har bas på Mallorca

by Editor

Världens bästa hårvårdsprodukter har bas på Mallorca

Anders Sjöstedt och David Glover flyttade för några år sedan från New York till Soller på Mallorca. Härifrån driver de sitt varumärke Martinsson King som erbjuder moderna hårdvårdsprodukter som varken tummar på miljökrav eller funktion. Professionell kvalitet med miljövänliga produkter har blivit något av deras främsta kännetecken.

För snart 10 år sedan träffades entreprenören Anders Sjöstedt, med rötterna i Skåne, och den internationellt kände hårstylisten David Glover från Australien.
NewYork blev deras hem och det var även här de fick inspirationen till det som skulle resultera i något som de själv menar är världens bästa hårvårdsprodukter.
– Alla våra tjejkompisar klagade på sina hår, säger Anders. Och framförallt på hårprodukter som gav bra resultat en dag men en annan blev effekten nästan den motsatta.
– Frågan vi ställde oss var hur det kom sig att, trots alla hårvårdsprodukter som finns på marknaden, så är många missnöjda med hur deras hår känns och presterar. Efter många intervjuer kom vi fram till att problemet var att användarna saknade kontroll.
– Vår lösning blev att skapa produkter, där användaren genom att tillsätta olika serum kan skapa just det resultat som hon eller han vill ha. Vi erbjuder kunderna verktygen och kunskapen att själv kombinera och blanda sin personliga produkt.

– Vägen till lösningen var mer utmanande än vi kunde ana. Det tog oss tre år och tre labb i Italien, USA och Sverige innan vi kunde skapa produkter som vi var nöjda med. Och som uppfyllde våra krav på kvalitet och miljövänlighet.
De första produkterna med varumärket Martinsson King lanserades 2018. Det var två olika schampoon och två balsam och utifrån dem har vi förfinat och testat oss fram till produkter som vi verkligen är nöjda med.
– När vi intervjuade och gjorde research bland professionella frisörer förstod vi att det fanns en kamp mellan produkter som fungerade bra och miljövänligheten. Ibland tvingades man mot sin vilja välja produkter som man visste inte var så bra för miljön. Därför känns det superbra att vi nu kan erbjuda professionell kvalitet enbart med miljövänliga ingredienser.

Alt text

Tillverkningen av produkterna sker i Sverige men sedan november 2016 drivs företaget från Mallorca. Anders och David fann efter sina år i den stora världsmetropolen NewYork sitt nya boende i den något mindre metropolen Soller på Mallorcas västkust.
Anledningen att de hamnade just här var att  Anders 2006 köpte ett hus i Soller som under hans mammas ledning drevs som Bed and Breakfast under 10 års tid. Anders och David hade alltså redan en kärlek till ön i allmänhet och Soller i synnerhet.
Företagets och produkternas namn är Martinsson King.
– Det är våra respektive mormödrars flicknamn. Martinsson från Sverige och King från Australien, avslutar Anders.
Mer info om deras produkter finns på hemsidan martinssonking.com

Dela gärna på sociala medier

DAGENS VÄDER

MALLORCA
few clouds
54%
1.8km/h
20%
14°C
16°
10°
13°
Mon
13°
Tue
15°
Wed
11°
Thu
14°
Fri
Annonsutrymme!
Annonsutrymme!

You may also like