När det gäller hotell har Mallorca allt att erbjuda. Ön har väldigt många hotell och det finns boende för alla smaker och plånböcker. 

Fram tills millenieskiftet fanns det bara fyra hotell som kunde stoltsera med att vara 5-stjärniga , men idag finns drygt 60 hotell som har 5 stjärnor utanför porten. Dessutom finns ett antal små exklusiva anläggningar med ett fåtal rum belägna på platser som man inte trodde existerade. Dessa har oftast en fem-stjärnig standard, men är klassificerade som Rural Hotels och omfattas inte av stjärngraderingen.
I skrivande stund finns det 835 hotell på ön. Av dessa är 28 en-stjärniga, 64 två-stjärniga och 270  har tre stjärnor. Den stora majoriteten av hotellen är fyr-stjärniga, hela 409 stycken. De exklusiva fem-stjärniga hotellen uppgår numera till 64 stycken. Trenden går mot mer lyx och mer exklusivitet.
Under högsäsong är det absolut tillrådligt att boka hotell i förväg. Till och med de exklusivaste och dyraste hotellen är ofta fullbelagda i juli/augusti.
Länkarna här nedan är bra alternativ att snabbt och enkelt boka hotell. Vi har själv testat dem och upplever att de har en bra och korrekt beskrivning av hotellet/lägenhetshotellet.
Vi kommer att prova en rad av de bättre hotellen och kommer att lämna våra synpunkter och rekommendationer efterhand som vi testat att bo minst två nätter på respektive hotell. Håll utkik.
Vill ni se vad som erbjuds av de lite bättre hotellen (4 och 5-stjärniga) kan ni söka på våra länkar.

Läs om våra testade hotell på Mallorca

5-stjärniga hotell i Palma

4-stjärniga hotell i Palma

Hotel Valldemossa

Om det inte är himmelriket vi stiger in i när vi kommer till Hotel Valldemossa så är det i alla fall inte långt ifrån. Hotellet har enormt mycket charm och karaktär och andas av hemtrevnad, välkomnande och en stor portion av lugn och lyx. I Valldemossa är man närmare...

Hotel Can Cera

Hotel Can Cera

I Palmas gamla delar ligger ett riktigt härligt boutiquehotell. Det heter Can Cera och är ett gammalt så kallat stadspalats som renoverats och gjorts om till ett exklusivt hotell som enbart tar emot vuxna. Hotellet har ett perfekt läge med bara några hundra meter till...