I Magaluf ligger House of Katmandu, det upp och nervända huset. Det är ett fantasimuseum, med många kluriga upplevelser som var väldigt uppskattat i vår familj, både killarna 6 och 8 år gamla tyckte det var ”jättefränt”, men även 2 åringen tyckte det var spännande.

Vi kom dit en sen eftermiddag och var oroliga att vi skulle komma för sent, men deras generösa öppettider bräcker de mesta, de har öppet mellan 10 på förmiddagen till 02 på natten, med sista insläpp vid midnatt.

Huset är inspirerat från Tibet och man får följa äventyraren Kilgore Goode och jakten på den röda juvelen, men även andra legender och figurer (tex. kluriga robotar) finns presenterade. Man får t ex gå igenom en hall med många speglar och uppleva ett rum med en hängbro som snurrar, eller är det stjärnhimmeln som gör det?

Hogwarts byggt av 600.000 tändstickor var också imponerande. Under fantasiresans gång kan man välja vilket språk man vill ha, engelska, tyska eller spanska. Att gå igenom hela huset tar ca 1- 2 timmar och målgruppen för besökare är mellan 6- 66 år, vår lilltjej på två år, tyckte dock det var kul, fast det var lite otäckt emellanåt.

I anslutning till Huset finns det två påkostade och trevliga äventyrsminigolfbanor på 18 hål vardera, den ena mer upplyst och lämplig att spela efter mörkrets inbrott.

När vi frågar Jonatan och Gabriel vad de tyckte var roligaste upplevlesen på Katmandu huset svarade de båda två. 4 D filmen. De har nämligen en liten bio i anslutning till huset , där man får sitta i en specialstol med specialeffekter alla får specialglasögon för att njuta av en specialfilm och alla dess effekter. Helt toppen!! De hade olika filmer som vi fick välja mellan och vi hade turen att det var en film som passade oss alla.

Framför huset finns Timbuktu Bar and Grill som erbjuder live underhållning på terrassen.

På 1600 kvadratmeter kan besökaren uppleva en fantasiresa och en värld med legender och figurer från Himalayas värld. Haus of Katmandu kallar sig en ”full-service attraktion” som även har en trädgård på 1400 kvadratmeter, presentbutik, restaurang och bar. 300 000 besökare väntas komma det första året.

Mer info: www.houseofkatmandu.com. Tel: +34 971 13 46 60.