Mat & Dryck
Lokala specialiteter
Tortilla Espanol
Spansk omelett (4 personer)2-3 stora potatisar2 stora lökar6 äggsalt & pepparsolrosolja (girasol) Gör så här:...
Jamon Serrano
Jason Serrano är Spaniens motsvarighet till Parmaskinka. Jamon (skinka) Serrano (kommer från ordet sierra/berg) dvs...
Sobrasada
Sobrasada är en bredbar korv som tillverkas av de bästa bitarna på grisen och kryddas med salt, peppar och mängder med paprika.
Spansk peppar
Het eller sötdet är skillnad på paprika och paprika. På Mallorca odlas båda sorter och de används mycket i matlagningen.
Olivolja
Olivolja från Mallorca är som regel Extra Virgin Olivolja. Det vill säga en olja av absolut högsta kvalitet utvunna ur oliver i perfekt skick.
Oliver
Oliverna som serveras på många restauranger har mer historia och kultur bakom sig än vad man kanske kan tro.
Mandeln – Mallorcas egen nöt
Mandell började odlas på Mallorca i samband med att araberna härskade på ön. Redan år 903 planteras de första mandelträden på ön.
Fikon – en delikatess
Fikon odlas i stor utsträckning på Mallorca. Traditionellt soltorkas de och används bland annat i bröd och som snacks.
Ensaimades – Mallorcas bakverk
Enseimadas är något av en signaturprodukt på Mallorca. Bakverket har väldigt lång tradition alla har en relation till den.
Albaricoque – aprikos på mallorkinska
Aprikoser är vanliga i det mallorkinska köket. I söta efterrätter, som kompott, marmelad eller som fyllning i ensaimadas