Pernilla Ringenhall är sommelier och bor periodvis på Mallorca. Vi har glädjen att få hjälp av Pernilla för att plocka russinen ur kakan när det gäller viner från Mallorca. Dels genom vintips som hon kommer att servera lite då och då och dels via de reportage från vinbodegor som hon regelbundet besöker under sina vistelser på Mallorca.

Pernillas intresse för vin startade tidigt. I hennes familj har mat alltid varit väldigt viktigt och för att måltiden ska bli komplett krävs också rätt dryck. Intresset blev så stort att Pernilla, trots sin karriär inom marknad och it, valde att gå en utbildning till sommelier. 

– Ju mer man vet desto mer inser man hur lite man kan, säger Pernilla. Ett bra sätt att hålla sig a jour och fortsätta lära är att hålla vinprovningar, och jag älskar att prata vin och inspirera kring vin och mat.

– Vinprovningar gör jag ganska regelbundet, framför allt i Sverige, men numera även på Mallorca. I Palma gör jag provningar i samarbete med någon av öns många bodegor och tillsammans med representanter för bodegan presenterar vi deras historia och framförallt deras viner.

Pernilla driver företaget Small Big Wines där hon hämtar inspiration från hela världen och letar söker viner som är intressanta, speciella eller bara fantastiskt goda! Hon älskar att prata om vin och delar gärna med sig av sina kunskaper.

Vinmakarna Neus och Pere på Microcellar Son Crespi, tillsammans med sommelier Pernilla Ringenhall.

Vi deltog på en av Pernillas provningar i Palma i slutet av maj. Den ägde rum på vinbaren LoDivino och i samarbete med bodegan Microcellar Son Crespi. Pernilla är väl påläst när hon presenterar vinerna, hon gör det med stor känsla och mycket erfarenhet. Hennes språk och interaktion med såväl deltagarna som de närvarande producenterna gör att det blir en både trevlig och lärorik stund. Vinprovningarna på Mallorca sker oftast på någon vinbar och till vinerna serveras tapas eller smårätter som ackompanjerar vinerna och fördjupar upplevelsen. För vår del blev det en riktigt trevlig kväll med enbart goda minnen. Rekommenderas verkligen om ni har turen att vara på Mallorca när Pernilla erbjuder en vinprovning.

Vill du vara säker på att inte missa kommande provningar, och att få del av Pernillas tips och kunskap om vin från Mallorca.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!